Hozzávalók:

2-3 ek olaj
1 ek liszt
3 dl tej
4 csirkemell filé
2 fej lilahagyma
25 dkg koktélparadicsom
25 dkg zöldbab (konzerv is jó)
1 ek cukor
1 ek fehérbor vagy borecet
1,5 dl zöldségleves alaplé
3 tk tárkony
4 ek zsemlemorzsa
10 dkg krémfehérsajt

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük az olaj felével, felöntjük a tejjel, felforraljuk és állandóan kevergetve 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. A maradék olajon fehérre sütjük a besózott, felszeletelt és kiklopfolt csirkemellet, majd áttesszük őket egy tűzálló tálba. A megmaradt olajon pirítsuk meg a felkockázott hagymát, majd terítsük be vele a húst. Kockázzuk fel a paradicsomot és a zöldbabot, majd szórjuk rá egyenletesen a húsra. A serpenyőbe öntsük bele a bort vagy borecetet, szórjuk bele a cukrot és karamellizáljuk meg. öntsük fel a leves alaplével, majd keverjük bele a tejmártást, ízesítsük sóval, borssal és a tárkonnyal. öntsük a húsra, szórjuk meg a zsemlemorzsával és a szétmorzsolt sajttal, majd fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe 180 fokra. Fél óra után vegyük le a fóliát ás süssük még 15 percig, hogy szép barna legyen. Hasábburgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!

IMG_3038.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr575015808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása