Kínai bambuszos-gombás csirke

 2013.01.17. 20:41

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 tojás
2 evőkanál szaké vagy száraz fehérbor
5 evőkanál étolaj
2 teáskanál reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
25 dkg csiperke felszeletelve
pár szem shiitake gomba
15 dkg bambuszrügy (konzerv)
2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tojás, a szakét és a kukoricakeményítő felét elkeverjük egy csipet sóval és a csirkére öntjük. Forró olajon megpirítjuk a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, rádobjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Kiszedjük, majd a maradék olajon megpirítjuk a gombát és a bambuszt. Visszatesszük a húst, ízesítjük szójaszósszal. A maradék keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, a húsra öntjük és összesütjük. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!

IMG_3044.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr85024285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása