Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 tojás
2 evőkanál szaké vagy száraz fehérbor
5 evőkanál étolaj
2 teáskanál reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
25 dkg csiperke felszeletelve
pár szem shiitake gomba
15 dkg bambuszrügy (konzerv)
2 evőkanál szójaszósz
só
Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágjuk. A tojás, a szakét és a kukoricakeményítő felét elkeverjük egy csipet sóval és a csirkére öntjük. Forró olajon megpirítjuk a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, rádobjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Kiszedjük, majd a maradék olajon megpirítjuk a gombát és a bambuszt. Visszatesszük a húst, ízesítjük szójaszósszal. A maradék keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, a húsra öntjük és összesütjük. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!