Hozzávalók:
1 csomag cannelloni tészta
40 dkg darált hús (disznó vagy marha)
1 fej vöröshagyma
1 tasak bolognai spagetti alappor
3 dl víz
só, bors
olaj
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymát szeljük apróra, majd pirítsuk meg kevés olajon. Tegyük bele a darált húst, és süssük át alaposan. Adjuk hozzá a bolognai alapport, majd a vizet, és forrástól számítva még 5-8 percig főzzük. Vegyük le a tűztől és kiskanál segítségével töltsük meg a hússal a cannelloni csöveket, majd fektessük őket egy tűzálló tálba vagy tepsibe. A maradék szószt egyenletesen terítsük el a tetején, szórjuk meg alaposan reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben süssük 20-25 percig. Jó étvágyat hozzá! :)
(Köszönet érte Nórinak! :)
Természetesen alappor helyett használható hozzá paradicsompüré és fűszerek (bazsalikom, kakukkfű, oregánó)