Hozzávalók:
1 közepes-nagyobb fej brokkoli
fél zacskó fagyasztott vegyes zöldség
50 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
4 dl tejföl
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
só, bors, vegeta
pirospaprika
kevés olaj
Elkészítés:
A brokkolit feldaraboljuk, majd kb. 4 dl vízben fél óra alatt megpároljuk, sóval és vegetával ízesítjük. Ha rakott zöldséget szeretnénk, akkor a fagyasztott zöldséget kevés olajon és vízen pároljuk meg. Megfőzzük a rizst is. A hagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával ízesítjük, majd kb. 2 dl vízzel fedő alatt egy pörköltes ragut főzünk belőle. Egy tűzálló tál aljába rizst terítünk, majd a darált húsos ragu, végül pedig a brokkoli/zöldség következik. Befedjük egy kevés rizzsel. A tejfölt elkeverjük a tojással, a reszelt sajttal és némi pirospaprikával, majd meglocsoljuk vele a tetejét. Sütőben 180 fokon 35-45 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!