Egy bonyolultnak tűnő, ám rendkívül egyszerűen elkészíthető és finom süti.
Hozzávalók:
125 g csokoládé (ét vagy tej)
125 g vaj/margarin
150 g cukor
2 tojás+ 2 sárgája
50 g liszt
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (fontos, hogy elérje ezt a hőmérsékletet). Tördeljük bele a csokit egy tálba, adjuk hozzá a vajat/margarint, és gőz fölött olvasszuk össze őket. Teljes olvadás után keverjük jól össze, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Egy másik tálban keverjük habosra a tojásokat, a sárgákat és a cukrot. Keverjük bele az olvasztott csokoládét és a lisztet. A tésztát osszuk el muffin vagy szuflé formába (vajazzuk ki, vagy tegyünk bele muffinpapírt) és süssük 20-25 percig. Akkor jó, ha a teteje megemelkedett, kicsit repedezett a felszíne. Kihűlve, félbevágva az olvadt csokoládé kifolyik belőle. Jó étvágyat!